vineri, 11 ianuarie 2013

Cancun locuri de vacanta exotice


Cancun inseamna multe chestii pentru foarte multe persoane. Pentru cei care prefera concediul de primavara reprezinta o continua petrecere. Numai pentru cei aflati in luna de miere poate fi destinatia romantica perfecta pentru un inceput de viata in doi. Entuziastii sportului pot prinde niste valuri superbe sau se pot scufunda in oceanul limpede ca clestarul.

Plecand de la ruinele antice pana la plajele frumoase, Cancun ofera cate ceva  pentru fiecare in parte. Intr-adevar, este destul de dificil sa aflatio locatie cu o mai mare frumusete si diversitate a naturii, mai multe bogatii arheologice si atractii. Indiferent de ceea ce va doriti, aveti toate sansele sa le aflati in Cancun.

Inainte ca orasul Cancun sa devina statiunea de renume mondial de astazi, un sejur in Mexic sa insemne plajele si statiunile de pe coasta Pacificului. Aceasta zona, cunoscuta si ca Riviera Mexicana, se intinde incepand cu Mazatlan pana la Acapulco. Timp de multi ani, Riviera Mexicana a fost singura regiune din stat dotata de atractii si utilitati pentru vizitatorii din afara. Din fericire asta s-a schimbat la mijlocul anilor 80, cand o explozie de constructii a facut din Cancun statiunea renumita de astazi.

Datorita frumusetii naturale a Cancunului, este greu de crezut ca a durat foarte de destul de mult ca sa devina o locatie de sejur. Pur si simplu trebuie sa vedeti pentru a crede frumusetea uimitoare a plajelor. Imaginati-va nisipul matasos, fin si alb ca zaharul mangaiat de apele turcoaz, caldute si limpezi ale Caraibelor.

Regiunea Cancun se poate imparti in 3 sectiuni distincte dar corelate. Destinatia voastra depinde de tipul de concediu pe care v-o doriti.

Orasul Cancun poate fi o suprafata infloritoare care gazduieste 200.000 de locuitori. Poate fi o locatie populara numai pentru luat masa in oras si exista posturi de cazari mai putin scumpe decat in statiune.

In rezervatia ecologica Cancun veti gasi Lagune frumoase si mangrove. Va puteti sta ani de zile explorand aceste frumuseti nealterate.

Insa zona statiunilor reprezinta cel mai clar Cancunul. Este imaginea de pe vederile postale. Plajele impreuna cu nisip alb si apele turcoaz ale statiunilor fac din Cancun o locatie unica.

In intreaga suprafata a Cancunului se regaseste bogatia influentei Mayase. Templele de piatra dezvaluite in timpul cnstruirii statiunilor spun o poveste ce dateaza din secolul XII. Impreuna cu cat inaintati in interiorul continentului veti gasi loccalitati minunate stravechi si centre numai pentru ceremoniile Maya. In pe deplin, sunt peste 200 de situri arheologice, unele pastrate in bune conditii, iar altele inconjurate si acaparate de jungla. Toate siturile se gasi la cateva ore de Cancun. Minunile arheologice din regiune au reusit sa supravietuiasca in pofida cresterii turismului din ultimile decade.

Cancun imbina frumusetea unei insule tropicale odata cu facilitatile unei statiuni moderne. Zona adaposteste mai mult de 18.000 de posturi de cazare de centru hotelier si peste 200 de restaurante. In plus, aveti la dispozitie mai multe mall-uri in stil occidental.

Numai pentru calatorii aventurosi, Cancun si peninsula Yucatan este plina de bogatii. Pe langa sporturi de apa de prima mana, zona pun la dispozitie posibilitati de explorari arheologice. Regiunea Coridorului Tulum se intinde pe 483 km spre sud, de-a lungul peninsulei Yucatan. Aceasta suprafata, numita si Coasta Turuesa, este un zona pitoresc ce se transforma intr-una dintre cele mai noi statiuni ale Mexicului. In ultimii ani s-au deschis mai multe statiuni impreuna cu pensiune completa. In pofida acestui lucru insa, exista si multe trasee salbatice care isi spera calatorii. In suprafata sunt mai multe golfulete izolate si intinderi de plaje impreuna cu nisip alb parasite, aliniate de jungla.
Si ca o ultima remarca as vrea sa recomand siteul playatour.ro ce va poate oferi vacante si sejururi minunate in cele mai exotice locuri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu